Vandaag, 26 juni 2019, vond het jaarlijkse AO Pakketbeheer plaats in de Tweede Kamer. Tijdens deze vergadering kunnen partijen hun wensen met betrekking tot het basispakket voor 2020 aangeven. Na het rondetafelgesprek van 20 juni, waren we benieuwd naar hetgeen de minister zou gaan antwoorden op vragen over afbouwmedicatie.

Het geduld van al die mensen die wachten op vergoeding van afbouwmedicatie, wordt nog verder op de proef gesteld. We waren er al bang voor; de minister wil ‘meer onderzoek’ naar zaken waarvan op voorhand vaststaat dat onderzoek geen uitsluitsel gaat geven.Bijvoorbeeld: bewijs, rationaliteit (vrij vertaald: doeltreffend).

Verder gaf hij aan bereid te zijn voor het bijeenroepen van belanghebbenden, bijvoorbeeld zorgverzekeraars, om de verschillen in de praktijk van vergoeding te bespreken. Op zich mooi, maar wanneer? Wij proberen daar zo snel mogelijk duidelijkheid over te krijgen.

Een tussenoplossing, waarbij de vergoeding alvast ingaat, werd door de minister afgewezen. Op voorhand moet duidelijk worden wie voor afbouwmedicatie in aanmerking komt. Een moeilijk uit te voeren eis, aangezien de noodzaak van afbouwmedicatie voor de individuele patiënt niet te voorspellen valt.(Er is wel een aantal risicofactoren)

Het Multidisciplinair Document is ontstaan bij gebrek aan bewijs. Bedoeld om een handvat te bieden voor de toepassing van afbouwmedicatie.Vervolgens wordt telkens, ook nu, de uitvoering van het document niet serieus genomen door hetzelfde gebrek aan bewijs.

Kortom; we hopen er het beste van!

26 juni 2019, Pauline Dinkelberg, Vereniging Afbouwmedicatie

Dit artikel is geplaatst in en gelabelled . Bookmark de link .

Reacties (2)

Jaja zo wordt de pillen maffia in stand gehouden en kunnen de ceo, s alvast weer het nieuwste model tesla bestellen !!! Ongelofelijk.

Beste Bert,

Bedankt voor de reactie!
We worden er niet vrolijk van inderdaad. We blijven ons best doen!

Met vriendelijke groet,
Pauline Dinkelberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *