Apeldoorn, 15 maart 2021

De stembussen zijn vandaag geopend. Er is nog geen partij die ons vraagt; ‘Wil je meer of minder pillen’, maar ik wil wedden dat veel mensen zouden stemmen voor minder pillen.

Echter als je eenmaal een ‘DSM-etikettenverzamelaar’ bent geworden wordt de lijst met medicatie in veel gevallen alleen maar langer. Diep triest om je dan later te moeten realiseren dat die pillen misschien onnodig waren als er beter naar de oorzaak van de klachten gekeken zou zijn.

Ewout Kattouw is zo iemand die een groot deel (20 jaar) van z’n leven beheerst zag worden door diagnoses en steeds meer medicatie. Hij vertelt erover in dit filmpje, wat op Psychosenet verscheen:  https://docsfair.nl/psychiatrie/

Hij wil een documentaire maken over dit onderwerp en is een crowdfunding gestart. In het filmpje zit ook een ‘doneerbutton’ en we hopen dat u het voorbeeld van de Vereniging Afbouwmedicatie  volgt en dit initiatief financieel wil steunen.

De verhalen van Ewout en anderen veroorzaken rillingen over je rug. Het gaat vaak om ‘iatrogenic medication cascade’ (iatrogeen=ongewenst effect van medische behandeling)

Je zou er bang van worden ooit een pil in te nemen; terwijl er soms een goede reden voor is. Maar dan wel na goed geinformeerd te zijn en met uitzicht op goede begeleiding, tijdige evaluatie en geschikte afbouwmedicatie.

Iatrogenic Domino: I Was Poisoned by Polypharmacy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *