Apeldoorn, 27 april 2020

In deze tijden van corona, met alle stress en onzekerheid van dien, wordt hoogstwaarschijnlijk aan meer mensen medicatie als antidepressiva en slaap-en kalmeringsmiddelen voorgeschreven.

De situatie in Amerika laat een enorme stijging zien. Zie het artikel op www.rxisk.org;

Starship Corona: Captain’s Log

Nu kan de stijging in het aantal recepten gedeeltelijk veroorzaakt worden door ‘hamsteren’, dat lijkt hier in Nederland ook het geval. Maar bij nadere bestudering op blijkt het om 78% nieuwe patiënten te gaan.

Er is op dit moment een onderzoek van MIND gaande naar medicatiegebruik. Daar staan ook vragen bij die betrekking hebben op goede informatie van de arts voordat u met medicatie begint.

Doe mee aan het onderzoek van MIND naar tevredenheid medicatie. Uw ervaringen kunnen helpen om zorgverleners te motiveren meer aandacht te besteden aan uitleg voordat u met medicatie begint.

Het is  belangrijk ook de mogelijke problemen van het afbouwen te benoemen. Er zijn voldoende aanwijzingen om te kunnen stellen dat hoe langer het gebruik is, hoe moeilijker afbouwen wordt. Een extra aansporing om  de behandeling met medicijnen regelmatig te evalueren.

You won’t be told about drug-dependence either.  After 30 days or so of taking a drug for a short-term crisis, you may find yourself hooked long-term.  This is common and serious with antidepressants.(Rxisk.org)

Met vriendelijke groet!                              Blijf gezond!                       Pauline Dinkelberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *