Apeldoorn, 3 mei 2020

Vandaag is het eerste ervaringsverhaal op de website geplaatst. U vindt het m.b.v. de menubalk op de homepage.

We nodigen iedereen uit om een verhaal op te sturen. Om de ervaringen met afbouwen van je af te schrijven en/of omdat je denkt dat anderen er iets van kunnen opsteken.

De kunst van het afbouwen is bij uitstek iets wat we met en van elkaar moeten leren. Terwijl het ook een heel persoonlijk gebeuren is. Wat voor de een werkt, is voor de ander geen goed idee. Ga dus altijd in gesprek met uw behandelaar!

We horen vaak dat artsen niet (meteen) enthousiast zijn als patiënten afbouwmedicatie ter sprake brengen. Soms begrijpelijk, maar wel pijnlijk om te ervaren als je minder medicijnen wilt gebruiken om je gezondheid te verbeteren. Zo’n voornemen verdient toch aanmoediging? Het gevoel ‘er alleen voor te staan’ komt  voor velen maar al te bekend voor.

Toch is er hoop; voor artsen bent u in feite een zeer waardevolle, bron van ‘bijscholing’ op dit gebied. Er lopen op dit moment geen onderzoeken waarbij deelnemers kunnen kiezen voor afbouwmedicatie. Dokters moeten het hebben van uw ervaringen!

Uiteraard zijn er tips voortgekomen uit de ervaringen van anderen, waar u veel aan kunt hebben. Die hebben we onlangs gebundeld in een ‘afbouwdagboek’ en kunt u toegezonden krijgen als u lid bent of wordt.

Daarnaast is iedereen, ook zorgverleners, familieleden, lid of geen lid, enz., welkom om vragen te stellen via info@verenigingafbouwmedicatie.nl

Met vriendelijke groet,

Pauline Dinkelberg, voorzitter

Comments (1)

Al jaren ernstige pijn in mijn rug, exact hetzelfde verhaal als de meneer in het filmpje. Mijn rug is zelfs vorig jaar ook nog eens is gebroken en lang zat ik in een rolstoel. Ook ik ben dus verslaafd.
Steeds wordt genoemd dat mensen verslaafd zijn, maar hoeveel is het gebruik dan? Dat wordt zelden of nooit genoemd.
Zelf ben ik van 200 mg oxicodon met oxinorm naar 50-60 oxinorm smelttablet gegaan,
Laats in een keer 30 mg oxicondon afgebouwd. Per 5 mg werd ik ziek en was daar zat van. Dus dan maar in een keer erger ziek. Wonderbaarlijk genoeg geen verschil tussen stapjes van 5 of 30 in 1 x. Van het restant 50-60 mg oxinorm weet ik dat dit veel moeilijker wordt. Ik denk omdat je binnen een kwartier merkt dat het werkt. Dat heb je niet met oxicodon langwerkend.
Ik denk dat ik hiervoor naar een afkik kliniek moet. Maar een moeilijke keuze: weer in de rolstoel door de pijn of doorslikken.