Apeldoorn, 23 september 2020

We krijgen meldingen over zorgverzekeraars die ‘brieven kwijt zijn’ , ‘aanvragen nog niet binnen hebben’  en we vermoeden hier met een vertragingstactiek te maken te hebben.

De beste tip is om de aanvraag in te scannen en te mailen. Dan houdt u de beschikking over het origineel en kunt u aantonen wanneer de aanvraag verstuurd is.

Voor mensen die op versturen per post zijn aangewezen, kan de  aanvraag van uw arts (bijv. blz. 8 van de bestelset op www.taperingstrip.nl)  aangetekend verstuurd worden, t.a.v. arts in dienst als medisch adviseur, met op de envelop : ‘medisch geheim’. Maak een kopie!

Hebt u te maken met uitblijven van antwoord  en/of wilt u hulp bij de communicatie met uw zorgverzekeraar? Mail dan naar info@verenigingafbouwmedicatie.nl

Als uw zorgverzekeraar zegt de aanvraag ‘kwijt te zijn’  dan kunt u daarnaast overwegen een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens, wegens slordig omgaan met uw medische gegevens.  Wij hebben een conceptbrief!

Adres: Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag

Duurt het lang (langer dan de zorgverzekeraar op de website belooft) voor u antwoord krijgt op de aanvraag:  meld dit dan bij NZa (Nederlandse Zorgautoriteit). Ook hiervoor hebben wij een conceptbrief.

Adres: Postbus 3017, 3502 GA Utrecht

Pauline Dinkelberg. voorzitter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties (1)

Pauline, het wordt steeds gekker zorgpremie omhoog maar vergoeden van tappering strips is een probleem
deze mensen beseffen niet dat als je een kind hebt en je ziet alle vervelende bijwerkingen je door de grond gaat want je staat als ouder machteloos en je wilt zo graag helpen om diegene weer een zo fijn mogelijk leven te geven, nee liever weer nieuwe tesla,s aanschaffen voor de top is veel belangrijker toch ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *