Apeldoorn, 15 september 2020

De Depressievereniging vraag deelnemers voor het volgende onderzoek:

Gezocht: kandidaten voor de STAIRS Pilot

6 september 2020
‘Wat vertel ik over mijn depressie aan collega’s?’

Dit is een van de vele vragen waar mensen na een depressie(behandeling) mee kunnen worstelen. Een depressie heeft flinke impact op je dagelijkse leven en niet voor alle gevolgen van een depressie is binnen de reguliere behandeling evenveel aandacht. Het Universitair Centrum Psychiatrie (UCP) in Groningen heeft daarom samen met de Hanzehogeschool Groningen, stichting Wittebos en MIND de STAIRS-training ontwikkeld. In deze training ga je onder begeleiding van een ervaringsdeskundige en een medewerker van het UCP actief aan de slag met verschillende thema’s. Deze thema’s dragen allemaal bij aan het houden van grip op je leven na een depressie. STAIRS start medio september met een pilot bij het UCP in Groningen. Dus, ben jij recentelijk hersteld van een depressie en wil je samen met anderen ontdekken wat jou helpt om de verschillende rollen in je leven weer goed in te kunnen vullen? Meld je dan aan voor de STAIRS pilot.

Verschillende rollen
De gevolgen van een depressie zijn voor iedereen anders. De een ervaart door de depressie veel moeilijkheden rondom het werk, de ander worstelt met de gevolgen voor zijn/haar positie in het gezin en weer een ander merkt dat het impact heeft in de manier waarop het contact met vrienden verloopt. We hebben allemaal verschillende rollen in het leven en een depressie kan op elk van deze rollen invloed uitoefenen. Het doel van STAIRS is concrete handvatten te bieden, zodat je deze rollen weer naar tevredenheid kunt invullen.

Ervaringen uitwisselen en oefenen
STAIRS bestaat uit 10 bijeenkomsten, waarin veel ruimte is om door middel van het uitwisselen van ervaringen inzicht te krijgen in wat voor jou werkt. Daarnaast ga je met behulp van verschillende oefeningen vaardigheden trainen die nodig zijn om grip op je leven te houden. Tussen de bijeenkomsten in ga je hier verder mee aan de slag in je eigen situatie en wissel je in een online omgeving ervaringen uit met je groepsgenoten. Thema’s die aan de orde komen zijn o.a.: gevolgen van een depressie, verbinding maken met mensen in je omgeving, zelfbeeld, structuur en fysieke gezondheid.

Interesse of vragen? Stuur een mail naar: d.wedema@pl.hanze.nl

Reacties (1)

Mooi, maar Groningen ??? Waarom is dat altijd allemaal zo ver weg ? Nooit eens in bijv Rotterdam of zijn we daar allemaal zo gezond ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *