Apeldoorn, 7 september 2020

Onze strijd voor vergoeding van afbouwmedicatie duurt inmiddels 5 jaar.  Elke dag komen er patienten bij die geen beschikking krijgen over de lagere doseringen die nodig blijken om verantwoord af te bouwen. Zij ondervinden ernstige onttrekkingsverschijnselen.  Grote groepen mensen zien zich daardoor genoodzaakt medicatie te blijven slikken met alle bijwerkingen van dien.

Terwijl internationaal de bijval voor het idee van taperingstrips alleen maar groeit, houden instituten zoals het Zorginstiuut deze verbetering van de zorg tegen. Veel mensen zien daardoor geen kans om m.b.v. langzaam afbouwen bijv. hun antidepressiva te stoppen.

Vandaag stuurden we voor de tweede maal een brief aan de minister van VWS en aan de Vaste Kamercommissie van VWS. We doen daarin nogmaals een oproep voor een onafhankelijk onderzoek naar de institutionele vooringenomenheid van het Zorginstituut.

We weten inmiddels dat zaken zoals het stoppen van kindertoeslagen verschrikkelijk uit de hand kunnen lopen, voordat fouten erkend worden en lering getrokken wordt uit zo’n drama.

Bent u ook de dupe van de onZiNnigheid van o.a. het Zorginstituut en kunt u fluiten naar de vergoeding van afbouwmedicatie? Mail ons met uw verhaal via info@verenigingafbouwmedicatie.nl

Pauline Dinkelberg, voorzitter VA

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *