Apeldoorn, 15 oktober 2020

Vandaag staat er in Medisch Contact een artikel over de taaie strijd om de vergoeding van taperingstrips rond te krijgen.

Het is toch aan een normaal denkend mens niet uit te leggen dat we op zoveel weerstand stuiten als we een ‘uitvinding’  om mensen te helpen bij het veilig afbouwen van psychofarmaca voor iedereen beschikbaar willen laten zijn.

De Vereniging ontvangt doorgestuurde brieven van zorgverzekeraars met de gekste teksten over taperingstrips. We vermoeden vaak dat degene die ze opstelde totaal geen verstand van zaken heeft, maar we weten dat er een arts eindverantwoordelijk is. Zit die te slapen?

Als uw behandelaar  in overleg met u  besluit een bepaald afbouwschema voor te schrijven en dat keurig onderbouwd in een aanvraag voor vergoeding aan de zorgverzekeraar stuurt, probeer het antwoord wat u krijgt dan te lezen met in gedachte een collega van uw dokter die schrijft dat uw schema niet deugt en dat u volgens hem moet afbouwen met bijv. alleen tabletten van een (1) sterkte. Of dat u 2 sterktes mag zien los te peuteren bij uw eigen apotheker (die dat voor 3/4 uit eigen zak zal moet betalen) als ze maar niet in (gratis) taperingstrips verpakt  zitten.

Vindt u dat ook onvoorstelbaar?    Stuur uw brief aan ons door, zodat u het niet bij verbazing hoeft te laten en met ons kunt nadenken over vervolgstappen.

Met vriendelijke groet,

Pauline Dinkelberg, voorzitter

Reacties (2)

Ja dat zat er wel in Pauline, waarschijnlijk zitten de verantwoordelijke hiervoor dik onder de bonussen van de farmaceutische industrie, ja het klink ongelofelijk maar zij zitten nu waarschijnlijk lekker op het strand in Griekenland en de tesla staat straks weer klaar op Schiphol.
Het is anders niet te verklaren ik zou zeggen haal Zembla er bij wellicht komen we dan verder!

Hallo met de heer B el Abbassi
Ik ben lid gewonden bij jullie
In verband met mijn medicijnen afbouwen vereniging afbouwmedicatie heb geprobeerd
Kontakt te leggen met jullie maar
Kan de telefoon nummer niet vinden
Mijn nr is 0648118662 graag hoor ik
Via de mail of u kunt mijn ook bellen
Gr el Abbassi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *