Apeldoorn, 20 december 2021

Benzodiazepines, oftewel slaap-en kalmeringsmiddelen zoals oxazepam, diazepam, komen soms heel goed van pas. Dat zou je bijna vergeten als je de enorme hoeveelheid berichten leest over de slechte kanten van langdurig gebruik.

Juist om te voorkomen dat mensen te lang doorgaan met deze medicatie is het belangrijk aandacht te schenken aan het gevaar van verslaving, de schade die ze teweegbrengen en het moeizame afbouwen.

In onderstaand bericht staat ook een link naar een voorbeeld van ‘informed consent’ (geinformeerde keuze). Dat betekent: voordat iemand een recept krijgt voor deze middelen er aan de hand van een ‘lijstje’ samen met de arts stil gestaan moet worden bij de bijwerkingen.

Bijzonder; terwijl we hier in Nederland een strijd tot in de rechtszaal moeten voeren over vergoeding van taperingstrips, staat deze optie in de VS gewoon in de informatie over afbouwen.

Benzodiazepine Tapering Strategies and Solutions

https://www.kevinmd.com/blog/2021/03/the-updated-benzodiazepine-boxed-warning-what-you-need-to-know.html?utm_content=buffere9ee4&ut

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *