Wereldwijd is een niet meer te stuiten beweging op gang gekomen; de roep om aandacht en oplossingen voor mensen die ziek worden van het stoppen/verminderen van psychofarmaca, bijvoorbeeld antidepressiva.

Ook in Nederland worstelen patiënten met ‘onttrekkingsverschijnselen’, dat zijn  klachten die variëren van milde, griepachtige klachten tot angst, agressie en suïcide. Voor velen een eenzame strijd, want niet alle zorgverleners (h)erkennen deze symptomen en denken vaak dat de depressie weer opspeelt.

Een congres in Zweden van 27 tot 29 september a.s. brengt internationale experts bijeen om beter onderzoek en steunprogramma’s te promoten. De krachten te bundelen om de zorg voor patiënten te verbeteren. En de boodschap uit te dragen dat deze patiënten er niet alleen voor staan!

De Vereniging Afbouwmedicatie volgt de ontwikkelingen op de voet. Wij informeren patiënten en zorgverleners over verantwoord afbouwen en strijden voor de vergoeding van afbouwmedicatie. Dat is medicatie in lagere dan de geregistreerde doseringen, die langzame vermindering mogelijk maakt en onttrekkingsverschijnselen vermindert/voorkomt.

 

 

Reacties (2)

Hopenlijk brengen deze zware jongens verandering in deze onhoudbare situatie , waarin mensen overlijden en lijden door die gevaarlijke psych. Med!! Die als het ware uitgedeeld zijn als de oplossing voor elk dipje …?.
Is er recht gesproken vandaag bij de zaak VGZ versus vergoeding taperingsstrips?
Ben zeer benieuwd , en ik niet alleen. Ook de fb groep : afbouwen antidepressiva …
mvg marieke

Goedemorgen Marieke en alle leden van de fb-groep!

De uitspraak zal zijn op 12 december a.s.
Intussen moeten we hopen dat de rechters rechtspreken.
VGZ schuwde geen enkel middel om te betuigen dat onttrekkingsverschijnselen een klein probleem zijn.
Wij weten helaas beter. Voor alle patiënten die hiermee geconfronteerd worden, gaan we door!

Succes met het afbouwen! Een hartelijke groet van Pauline Dinkelberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *