Apeldoorn, 18 augustus 2023

 

Adviesformulier van de Regenboog Apotheek te Bavel. U kunt het zelf invullen!

Dit is een ‘algemeen’ formulier; het specifieke formulier voor de medicatie die u wilt afbouwen, vindt u op pag. 3 van de bestelset op www.taperingstrip.nl

Neem het ingevulde formulier mee naar uw arts om het te laten ondertekenen en stempelen. Stuur het daarna naar het adres onderaan het formulier.

Ook de Transvaalapotheek in Den Haag heeft een formulier. 

Wat is het verschil tussen afbouwmedicatie van de Regenboogapotheek en van Transvaal Apotheek (en uw eigen apotheker)?  Alleen in taperingstrips zitten heel lage doseringen; bijvoorbeeld 0,1 mg paroxetine i.p.v. 1 mg.

Taperingstrips worden alleen door DSW vergoed.

Hulp, advies nodig bij het invullen, hoe verder bij uw voorschrijver etc.? Laat het weten via info@verenigingafbouwmedicatie.nl en wij helpen u graag verder/denken met u mee.

Het mooie is; elke dag binnen 24 uur antwoord!  Ook op vragen over andere methodes dan afbouwmedicatie-op-maat in taperingstrips.  Gratis en zonder verplichtingen.

Veel informatie over afbouwen vind u hier.

Do-it-yourself-pharmacy: www.theinnercompass.org

Tip; bereid uzelf en uw dokter goed voor m.b.v. het boek van psychiater Remke van Staveren; ‘Minder Slikken’.

Uw dokter/apotheker/poh-ggz/verpleegkundig specialist kunnen het gratis toegestuurd krijgen. Anderen betalen 10 euro via info@verenigingafbouwmedicatie.nl  of 19,95 in de winkel/online.

Hoewel wij het een geweldig boek vinden, kunnen we het niet laten een paar opmerkingen over ‘Afbouwen doe je zo’ mee te sturen. Gewoon omdat we al 5 jaar niets anders doen dan mensen helpen en de praktijk steeds beter leren kennen.

Pauline Dinkelberg, voorzitter VA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *